Tuesday, February 26, 2013

Fiecare sa faca ce stie mai bine!



Zilele astea mi-au picat ochii pe ceva pe cât de inutil, pe atât de hidos. Vorbesc despre așa-numitul The Nu Project, un proiect de "arta fotografica"al unui american, Matt Blum. Demersul constă în forografierea a zeci, sute de femei obișnuite, în pielea goală. De fapt, obiectivul este fotografierea a cât mai multe femei în pielea goală. Pe scurt, dacă ești o femeie și vrei să-ți expui colacele de grasime din jurul taliei, burta sau sânii căzuți, celulita și bătăturile, pui mâna pe telefon, îl suni pe băiatul ăsta, Blum, și el se înființeaza la ușa casei tale, cu aparatul foto atârnându-i la gâtul de artist.



Urmarea e grotescă. Femei spălând vase, lucrând la calculator, stând tolănite pe canapea, privind pe geam sau așteptând să se umple cada cu apă, toate în pielea goală. Cică fotografiile sunt făcute în intimitatea caselor lor, pentru că acolo se simt ele cel mai confortabil. 

Clar! Ce ți-ar putea produce satisfacții mai mari în ce privește casuța ta decât amintirea unei echipe de indivizi necunoscuți la tine în bucătărie, fotografiindu-te cu nesaț, în timp ce tu freci o cratiță cu tix, complet dezbrăcata?

Eu cred că ideea e cel puțin cretină. Ce vrem să promovăm? Frumusețea naturală? Daaaaaaa, sigur....Acuma vom fi toți convinși că asta e idealul de frumusețe. Cum ar putea ajuta vreodată o astfel de fotografie jenantă o femeie deja complexată pentru că nu e perfectă? 

De-aia zic, să facă fiecare ce se pricepe mai bine. Femeile frumoase să stea să fie pozate, deși nu neapărat dezbrăcate. Celelalte, să prospecteze piața muncii, că e plină lumea de meserii. Garantez că stima față de sine va crește proporțional cu utilitatea, importanța, profunzimea ocupației. Garantez, de asemenea, că fetele astea de făcură poze în pielea goală nu se simt acuma nici mai frumoase și mai ales nici mai deștepte. 



No comments:

Post a Comment