Friday, February 8, 2013

Nu uitați să purtați chiloți astă-seară!!

Am citit astazi că producătorii Galei Premiilor Grammy, respectiv postul de televiziune CBS, au transmis un scurt comunicat managerilor vedetelor invitate, în care au punctat în câteva cuvinte care este codul vestimentar acceptat la eveniment. 

În stilul deja consacrat al americanilor care nu ezită să scrie peste tot instrucțiuni care pot părea hilar de simple, exact cum n-au nici o problemă să scrie pe cutia cu cuțite ” a nu se înghiți, a nu se băga în ochi, a nu se introduce în priză” , deși toate acestea par lucruri știute și de sugari, tot așa, nu s-au temut sa transmită și participanților la Grammy instrucțiuni simple de genul: ” nu purtați rochii din care vă ies sânii, nu veniți fără chiloți, nu uitați să vă îmbracați, etc”. :)))))))))))))))))))))))

Exagerez. Dar foarte puțin. Reproduc mai jos comunicatul, ca să râdem împreună:
…”Costumele care implica o lenjerie de tipul tanga sunt problematice. Va rugam sa evitati expunerea feselor goale. Sanii goi – din lateral sau din fata – reprezinta si ei o problema. Va rugam sa nu purtati haine transparente, prin care ar putea sa se vada sfarcurile. Va rugam ca regiunea genitala sa fie acoperita intr-un mod adecvat”
… “Evitati identificarea comerciala si tricourile cu numele unor produse sau branduri. Mesajele in limbi straine imprimate pe haine trebuie sa dispara. Obscenitatea totala sau partiala de pe articolele vestimentare reprezinta o chestiune inacceptabila pentru o transmisiune televizata”

 Ce mă amuză pe mine e faptul că au simțit nevoia să precizeze ceea ce nu e ok. Nu li s-a părut suficient să spună că se impune o ținută adecvată, black tie, de seara sau cum o mai fi posibil. Nu li- s-a părut suficient nici măcar să spună că se impune o ținuta decentă. Pur și simplu, în lumina a ceea ce s-a întâmplat anii trecuți, au simțit nevoia să sublinieze, ca pentru idioți că : ”regiunea genitala sa fie acoperita intr-un mod adecvat”. :::))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dacă ne uităm la pansamentul pe care-l poarta doamna din imaginea alăturată, e ușor de înțeles abordarea.

Tony Braxton la Grammy

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Nu mă mir că au intrat în detalii, atâta vreme cât cumpărătorul, clientul etc. este tratat ca un potențial idiot și pe cutia de cuțite producătorul trebuie sa mentioneze: ”a nu se înghiți, a nu se băga în ochi, a nu se introduce în priză" (or fi avut destule cazuri iar acum suflă și-n iaurt).
    Reversul medaliei, ești considerat cumpărător idiot, poți fi considerat actor imbecil, incapabil să înțelgi ce înseamnă "decent". Probabil, cum mai vezi în filme, că cer "define" atunci când se face referire la un concept, cineva a cerut în mod explicit sa fie definită cerința: ”decent”, care, fie vorba între noi, a devenit un concept.

    ReplyDelete
  3. Noroc ca mai avem si reflexe neconditionate :), fara reguli si detalii.

    ReplyDelete
  4. Am citit anii trecuti, ca procesul anului in USA, nu imi aduc aminte care an, a fost al unui tip care si-a cumparat o masina tip Caravan pentru a-si petrece vacanta cu familia.La primul drum pe autostrada el a apasat pe butonul "pilot automat" si s-a dus linistit sa se odihneasca putin in spate.
    Ce a urmat e o poveste draguta, a provocat accidente in lant, a avariat o gramada de masini... Compania de asigurari, ca sa nu plateasca asa de multe daune, a dat in judecata firma producatoare de caravane pe motiv ca nu au specificat niciunde in cartea tehnica ca pilotul automat nu este capabil sa duca singur masina la destinatie.Si, culmea, a si castigat.
    Asa ca cei cu anuntul cu chilotii stiu ei ce stiu.
    Si totusi, Big Apple, e acoperisul lumii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai perfecta dreptata. Tu si Einstein, care a zis ca singurele chestii infinite sunt universul si prostia umana, desi despre univers nu era sigur :))))

      Delete