Tuesday, January 22, 2013

Pentru cine se scriu revistele?

Ma rog...'a scrie" nu e exact verbul potrivit, pentru ca revistele sunt mai mult cu poze. Poze cu vedete mari si mici, cu manechine anorexie uratite de make-up artisti psihopati, care le pudreaza genele, le albesc buzele si le ingalbenesc pometii. Sau mai rau...Printre ele, celebrele pagini in care suntem invatate sa ne imbracam reproducand o tinuta purtata la un moment dat de vreo vedeta de la Hollywood.

Ieri eram la pedichiura si aveam de ales intre conversatia de doi bani care se prefigura sau sa ma cufund intr-o revista de-asta. Glossy...Si asa am ajuns sa ma uit la cum ar trebui sa fiu bine imbracata la birou. Si ce credeti?  Ar trebui sa-mi cumpar niste botine care costa 700 de lei, o rochita cu vreo 500, esarfa, sacou, accesorii, geanta, etc. In total, cred ca se adunau peste 2500 de lei pentru o singura tinuta, e drept, de firma...

Si atunci, ma gandesc pentru cine scriu astia? Si cine sunt femeile alea? Si cate sunt? Unde locuiesc si lucreaza ele? Si cat castiga pe luna?

Cred ca ne tampim de cap. Si mai cred ca suntem in faza de negare. Adica banuim ca suntem tampiti, dar ne prefacem ca nu suntem sau ca nu banuim ca suntem. In tara asta, in care fetele arata ca niste prostituate si in care o femeie castiga in medie 1000 de lei pe luna, in care nu se face scoala, in care femeile sunt agresate fizic, psihic, verbal de partenerii lor de viata si exploatate in fel si chip, pe noi ne preocupa sa ne imbracam la birou ca  si cum am fi editor sef la revista Vogue.

Demnitate si minte nu se gasesc pe nicaieri? Bun simt? Bune maniere? Profesionalism? Harnicie? Instinct matern?

2 comments:

  1. Se gasesc si astea: demnitate, minte, bun simt, profesionalism, harnicie, iubire materna ... dar nu se vand. Sunt cateva reviste, Dilema e una dintre ele, care cauta sa le aduca in atentia cititorului. Dar cati citesc aceasta revista?
    Pe de alta parte, daca ne-am imbraca la birou sau pe strada, ca si cum am fi editor sef la revista Vogue, poate nici n-ar fi rau. Trist e ca de fapt sunt rupte de realitate informatiile furnizate de aceste reviste. Cine-si poate permite sa se imbrace asa, cine dispune de bani pentru a-si asigura o tinuta de zi in valoare de 2.500 Lei, nici mai mult nici mai putin ... cand pe rochia pentru Revelion am dat 150 Lei si mi s-a parut destul!

    ReplyDelete
  2. Sunt convinsa ca exista un astfel de grup tinta, ca sa vorbesc in termeni de specialtate :), pentru care sunt "scrise" aceste reviste. Adica, sunt femei care dau 2500 Lei pe o tinuta de birou. Ca altfel nu imi explic cum de exista, nu reviste, ci magazine care chiar vand haine si incaltaminte la astfel de preturi. Si mai cred ca fetele care umbla imbracate asa, nu isi cumpara din salariul LOR aceste tinute. Poate au castigat la loto :)?

    ReplyDelete