Thursday, June 20, 2013

A fi sau a nu fi gay!

Zilele astea Pamantul s-a oprit din miscarea de rotatie, Soarele n-a mai stralucit la fel, pasarile n-au mai cantat si apa n-a mai curs lin, la vale. Intreaga suflare romaneasca s-a zbatut pana la epuizare sa stabileasca cu precizie daca e bine sau e rau sa-i lasam pe homosexuali sa se casatoreaca (intre ei, adica). 
De aici, eu, care nu ma mai uitasem de ceva vreme la televizor, am inteles urmatoarele.
Unu'. Restul problemelor cu care se confrunta omenirea au fost rezolvate, inclusiv foametea, incalzirea globala, violenta domestica, razboaiele curente sau cele iminente, etc
Doi. Cineva, o autoritate suprema de exemplu, ne da noua dreptul sa stabilim ce pot si ce nu pot sa faca homosexualii, in baza faptului ca - pur intamplator - noi suntem heterosexuali. 
Trei. Am uitat cu totul despre negrii, femeile sau evreii persecutati, ale caror drepturi si, uneori, vieti au fost  de atatea ori amenintate de cate unii care se credeau mai albi, mai destepti, mai indreptatiti sau mai arieni. 
Acestea fiind zise, am inchis televizorul si asa are sa ramana inca o vreme. In ce ma priveste, sunt de acord (nu ca ma intreaba cineva) nu numai ca oamenii astia sa existe, dar chiar sa se casareasca, sa infieze copii sau sa-i faca daca e posibil, sa se manifeste public si sa faca orice altceva putem cu totii sa facem, fara sa ne ceara noua celorlalti permisiunea. 
In context, mi s-a parut inspirational speech-ul lui Barack Obama cu ocazia vizitei la Berlin. Cuvintele astea, rostite de un barbat de culoare, capata valoare adaugata.

Listen and learn!!!




1 comment:

  1. Sunt oameni care fac bine pe neobservate, nici ei nu baga de seama, nici ceilalti. Si sunt oameni care gasesc placere in a-i necaji pe altii, care nu pretuiesc viata in general si care, in lumea lor strampta, nu incap de altii. Acestia gasesc cu usurinta scuze si argumente, isi fabrica cu repeziciune tot felul de scenarii, care trebuie sa fie litera de lege pentru ceilalti: culoarea pielii, religie, sex. Acestia sunt incremeniti in propria lor meschinarie, dar din pacate, de acolo, pot face multora mult rau.

    ReplyDelete