Friday, May 10, 2013

A fi sau a nu fi majoreta!!!

Fapt. Oamenii sunt fascinati de majorete. Ele, alaturi de alte cateva categorii socio-profesionale, cum ar fi asistentele medicale sau politistele, infierbanta imaginatia barbatilor si provoaca invidia femeilor din toata lumea asta.

Fapt. Majoretele sunt renumite pentru felul in care arata. Cand spui majoreta, te gandesti la o blonda sexi, toata numai curbe si bucle, sclipicioasa si lipicioasa, care se misca provocator pe ritmuri muzicale alerte.

Fapt. Majoretele nu sunt renumite pentru cat sunt de destepte. Ba mai mult, in toate filmele americane pentru adolescenti, majoretele sunt personaje negative, fiind rele, infidele si populare in sensul negativ al cuvantului - toti baietii din echipa de fotbal a liceului le "iubesc" si  toate fetele din scoala le urasc din suflet, visand sa fie in locul lor. 

Buuuuuun! Aceste evidente demonstreaza ca majoreta este un personaj controversat, iubit si detestat in egala masura. Barbatii le adora, dar nu le-ar duce acasa la mama. Femeile le urasc, dar le invidiaza pentru cum arata si cum se misca. Ca atare, inteleg dorinta arzatoare a tuturor fetitelor din scoala primara de a fi majorete. Costumele sclipesc si pomponii sunt distractivi. Inteleg si dorinta fetelor de liceu de a fi majorete. Costumele sunt sumare si pomponii numai buni de folosit la atras atentia. Ce nu inteleg este de ce nu se ocupa nimeni cu triajul. Adica, orice fata poate fi majoreta, numai fiindca vrea?

Sa va spun ce m-a starnit. Am vazut azi in editia electronica a unui cotidian local o fotografie a unui grup de majorete care performa pe o scena, cu ocazia zilei liceului la care invata. Din zece fete, doua erau supraponderale, vreo treia erau anorexice, altele aveau cocoasa. Unele erau aplecate spre dreapta, aletele spre stanga, unele drepte, altele cracanate, semn ca nici coregrafia nu era invatata de toata lumea.
Asadar, ma intreb si eu, de ce nu s-a gasit vreo profesoara de sport sa le aranjeze un pic? Sa le selecteze in functie de cum arata si mai ales, in functie de abilitatile kinestezice? Ca doar nici la olimpiada de matematica nu merge toata lumea care are un caiet cu patratele, nu? Nici la vioara nu canta oricine are in mana un arcus, nu? Si daca profesoara de muzica iti spune ca nu ai ureche muzicala, nu te superi. Ca doar nu putem fi toti muzicieni, nu? Da' oare majorete putem fi toti? Adica, toate?



No comments:

Post a Comment