Sunday, April 21, 2013

Frumoasa şi Bestia!!!

Sâmbătă am fost la teatru. De păpuşi, dar fără îndoială teatru de calitate. Am văzut spectacolul Frumoasa şi bestia, pus în scenă de cineva cu suficient de mult bun-simţ încât să respecte fidel povestea originală, rezistând tentaţiei de a-şi aduce contribuţia intelectuală altfel decît prin foarte mult talent şi profesionalism, din toate punctele de vedere.

În primul rând, m-au impresionat decorurile. Foarte bine făcute, sugerând excepţional imaginile vizuale create în poveste, acestea cuprindeau, printre altele, vitralii pictate. Excepţionale au fost şi decorurile folosite pentru reproducerea dansului veselei, în seara petrecută de tatăl Bellei la castelul Bestiei, dar şi măiestria cu care siluete nevăzute reuşeau să le facă să apară sau să dispară, pentru a ne ajuta să ne situăm ba în căsuţa modesta a Bellei, ba în grădina plina de trandafiri a castelului Bestiei, ba în pădurea cuprinsă de furtună.

Cu totul deosebite au fost păpuşile. În mărime naturală, mânuite de actori telentaţi, păpuşile au schimbat mai multe ţinute în timpul spectacolului şi au fost atât de bine manevrate, încât uneori aveam senzaţia că îşi modifică expresia feţei. Dintre toate, Bestia a dominat scena, speriind copiii, convinşi că e adevărată. Absolut magistral, de la primul moment, până la lăsarea cortinei.

Nu degeaba a fost plină sala mare a teatrului Regina Maria , deşi asta a fost a patra reprezentaţie. Personal, sunt extaziată de mersul lucrurilor. Parcă ar fi meritul meu fiecare spectacol reuşit, fiecare sală plină, fiecare premieră la care biletele se epuizează în primele ore de cînd sunt puse în vânzare. Lumea vrea la teatru!!!






1 comment:

  1. Daca la teatru ne simtim bine, daca spectacolele ne impresioneaza si inspira, cred ca lumea asta poate deveni mai buna. Oricum, acolo in sala, in proximitatea scenei, in timpul spectacolului, lumea noastra e mai buna.

    ReplyDelete