Friday, August 2, 2013

Oul sau gaina???

Am remarcat de curand un panou publicitar despre posibilitatea de a achizitiona asa-numite apartamente inteligente. Recunosc ca mi s-a parut un concept foarte bun, menit sa atraga exact oameni ca mine, sensibili la adjective. Asa ca am pornit sa explorez, cu entuziasmul romanului, atras de staniolul lucios al gumei de mestecat, mentalitate de care eu n-am reusit sa scap in totalitate. Nu inca.
Inainte sa caut site-ul dezvoltatorului imobiliar care vindea casele destepte, am facut un exercitiu de imaginatie - pe care va invit sa-l faceti cu totii- si sa creez apartamentul MEU inteligent. In primul rand, ma intereseaza locatia. Daca e pe malul oceanului, cu vedere la apa, e destul de istet pentru mine. In rest, spatios, cu geamuri mari, confortabil si cu toate utilitatile la indemana, asa cum ne-am obsnuit in epoca moderna. Daca trebuie sa aleg, atunci prefer clasicul modernului, albul coloratului, perdelele jaluzelelor de plastic (fie ele chiar si actionate de vreo telecomanda smechera). Pe scurt, mi-ar placea un apartament care sa ma faca pe mine sa ma simt inteligenta. Ca pana la urma, omul sfinteste locul, nu?
In schimb, atunci cand am deschis website-ul cu pricina, am gasit ca inteligenta apartamentelor disponibile se masoara in numar de alarme: de efractie, de foc si de inundatie. Cam sumbre accesorii; in plus, daca locatarii sunt mai inteligenti ca apartamentul, asa cum ar fi de dorit, alarmele astea sunt de prisos :))


No comments:

Post a Comment