Thursday, October 23, 2014

Campanie electorala pentru destepti!

Pare greu de crezut ca cineva s-a gandit sa aiba o asemenea abordare in Romania. Nu e vreun secret faptul ca IQ-ul nu e punctul forte al romanului de rand. Ca urmare, campania electorala clasica se bazeaza pe distributia alimentelor de baza, insotite eventual de galeti de plastic sau "pereline". 
Si totusi, avem un candidat care, mai mult sau mai putin obligat de circumstante, e creativ in sensul destept al cuvantului. Monica Macovei lucreaza cu destepti, pentru destepti intr-un mod care te obliga sa semnezi adeziunea aproape instantaneu, pentru ca iti place ce vezi.
Campania MM aproape ca promoveaza un club exclusivist, in care ai acces doar pe baza de IQ corespunzator. Pe scurt, daca esti destept, intelegi ce ti se intampla, vrei sa-ti fie bine si sa traiesti intr-o tara normala, atunci poti intra. Daca esti tampitel, iti place sa fii asistat social si sa-ti trimit copiii de la scoala direct in somaj, atunci ramai afara.
Salut, pe aceasta cale, mintile luminate care au inventat benzile desenate, joculetul online /http://joconline.macoveipresedinte.ro/ sau aplicatia pentru telefon, toate avand-o protagonista pe Monica Macovei. Salut echipa care se ocupa de continutul paginii http://macoveipresedinte.ro/ . Salut ideea de a marsa pe lucrurile facute deja de MM, si mai putin pe carisma sa personala. Pentru ca, nu-i asa, era deja alta candidata mai "buna pentru Romania", din acest punct de vedere. 
Rezonez din toti rarunchii cu faptul ca MM mizeaza pe inteligenta, eficienta, seriozitate, munca cinstita si asidua. Rezonez cu faptul ca nu-i e rusine ca nu are milioane de euro si cate o poseta de firma atarnata de fiecare clanta din casa. Rezonez cu ideea ca nu-i pasa daca e sexi in fiecare secunda a existentei ei pe Terra si ca nu s-a fixat ca principal obiectiv decimarea hoardelor de masculi feroce care- i trec prin fata ochilor. Rezonez cu candidatul Macovei. 
ROMANIA, FII DESTEAPTA!!!!!!

Monday, October 13, 2014

Traditional, dar cum?

Avem un păr în grădină. Mic și cârcelat, pomișorul face niște pere verzi și tari ca piatra, care nu se coc niciodată. Anul acesta ne-a sugerat cineva mai experimentat să le culegem și să le lăsăm să se coacă în casă, undeva la întuneric. De cules, le-am cules. De adus în casă, le-am adus. Dar unde să le pui la întuneric, răcoare și liniște în casele noastre construite în stil american, în care am dărâmat toți pereții care nu erau absolut necesari? Aș vrea să abordez problema în mod tradițional, dar cum?


Ion Pillat - Cămara De Fructe



Deschid cu teamă uşa cămării de-altădată
Cu cheia ruginie a raiului oprit, 
Trezind în taina mare a poamelor, smerit, 
Mireasma, şi răcoarea, şi umbra lor uitată.

Mă prinde amintirea în vânătul ei fum, 
Prin care cresc pe poliţi şi rafturi, ca pe ruguri, 
Arzând în umbră, piersici de jar, şi-albaştri struguri
Şi pere de-aur roşu cu flăcări de parfum.

Şovăitor ca robul, ce calcă o comoară
Din basmul cu o mie şi una de nopţi, mă-nchin:
Văd pepeni verzi – smaragde cu miezul de rubin –
Şi tămâioşii galbeni ca soarele de vară.

Se-aprind fantasmagoric caise şi gutui:
Trandafirii lampioane şi lămpi de aur verde...
Dar părăsind cămara ce minţile îmi pierde, 
Tot rodul vrăjitoarei cu lacăt îl încui.